O nama

O Hrvatskom plivačkom savezu.

Hrvatski plivački savez krovna je organizacija vodenih sportova u Republici Hrvatskoj i član je Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Europske plivačke federacije (LEN) i Svjetske plivačke federacije (FINA).

Osnovan je 1939. godine u Zagrebu, gdje mu je i danas sjedište.

Ponosni smo na našu plivačku povijest i olimpijske, svjetske i europske medalje i rekorde za koje su zaslužne mnogobrojne naše plivačice i plivači počevši od Đurđice Bjedov, Ane Boban, Mirjane Šegrt, Veljka Rogošića, Anamarije Petričević, Duje Draganje, Miloša Miloševića, Sanje Jovanović, Tomislava Karla, Mira Žeravice, Gordana Kožulja, Marka Strahije, Smiljane Marinović...
Također smo ponosni na našu budućnost i naša dva evidentna olimpijska kandidata Franka Grgića i Marina Mogića te njihovog trenera Matu Ružića.

Cilj i vizija Hrvatskog plivačkog saveza su skrb, razvoj, poticanje i promicanje plivačkog sporta u Republici Hrvatskoj i svijetu kroz povećanje baze plivača - budućih seniorskih reprezentativaca (srednjoročno sudionika na OI Pariz 2024. i OI Los Angeles 2028. godine), kroz efikasnu organizaciju, utvrđivanje jedinstvenih i jednoznačnih kriterija, edukaciju trenera, kvalitetan i sustavan rad na svim razinama, u svim dobnim kategorijama s naglaskom na niže dobne kategorije te kroz osiguranje sustava obostrane razmjene i dijeljenja informacija između Saveza i njegovih članica - klubova.